Over het Agathepark

Over het Agathepark in Krommenie

Het Agathepark is een bijzonder intiem park met een rijke historie, ooit geschonken aan de bevolking door twee plaatselijke ondernemers in het kader van de werkverschaffing in de crisisjaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Het is vernoemd naar de vrouw van de heer Kaars Sijpesteijn die er bij haar man, vermogend eigenaar van een zeildoekweverij, aandrong om het tekort voor de aanleg aan te zuiveren.

Het park had te maken met achterstallig onderhoud maar het nieuwe bestuur van de Vrienden van het Agathepark (dat begin 2018 is aangetreden) heeft dit inmiddels voortvarend aangepakt. En het park is in juni heropend.
Het park heeft nu prachtige volières met allerlei soorten parkieten, Japans en Chinese kwartels, goudfazanten, diamantduifjes, allerlei soorten kanaries en agapornissen.
Er is een schitterende vlindertuin die helemaal door vrijwilligers is aangelegd en wordt onderhouden. Het is een feest om hier doorheen te wandelen en op een bankje te genieten van al dit moois.
Er leeft een bijenvolk en er is ook een groentetuin van de stichting Ondersteuning Zaanstreek/Waterland.
In het park wordt ook Jeu de Boule gespeeld en het prachtige podium wordt voor velen optredens gebruikt.
De vrijwilligers hebben met veel enthousiasme de verbeteringen van het Agathepark mede mogelijk gemaakt. “We kunnen nog vrijwilligers gebruiken voor allerlei werkzaamheden in de volières, de vlindertuin en bij onderhoudsklussen.
Adviseur van onze stichting zijn Ad de Lange van bar Babbels en Christel Baltus dierenarts gespecialiseerd in volièrevogels.
Kortom het park is er voor alle Krommenieers en het bestuur wil dit ook zo houden. Er worden plannen gemaakt om het park nog aantrekkelijker te maken voor de Krommenieërs.

Wil je ook een bijdrage doen aan het park, dan kun je je aanmelden als vrijwilliger. Neem hiervoor gerust contact met ons op.
Ook is het mogelijk om een donatie te doen. Meer hierover op de donatie pagina.

 

heropening Agathepark Krommenie
Agathepark Krommenie Tuin

voliëre Agathepark, vrijwilligers, Krommenie, 18-06-2018