schaaktafels
Blik van waardering

Woensdag, 2 november 2022

Onze burgervader Jan Hamming kwam samen met onze wijkmanager Raoul Chocolaad in het park langs om de vlindertuinen en de voliere te bewonderen.
Voor iedere vrijwilliger was er een blik (geen blijk) van waardering voor hun tomeloze en enthousiaste inzet voor het park. De bos bloemen is naar Corrie gegaan.

schaaktafels
Nieuwe schaaktafels

Donderdag, 12 mei 2022

De Stichting heeft in samenwerking met Frank Tijdeman én de gemeente voor een nieuwe aanwinst in het park bezorgd. Twee schaak/damtafels, die vrijelijk gebruikt kunnen worden voor het doel waarvoor ze gemaakt zijn. Je moet alleen zelf de schaakstukken of damstenen meenemen én voor een medespeler. Een van de tafels is ook voor rolstoelers toegankelijk.

nieuwe duiventil
Nieuwe duiventil

Vrijdag, 6 mei 2022

Een enthousiaste duivenliefhebben heeft voor ons een prachtige duiventil gemaakt. Ad heeft de drinkbak/standaard in dezelfde vorm erbij bedacht. Woensdag 11 mei mogen de duiven eruit. Dan zijn ze gewend aan hun hok.

statiegeldbonnen coop succes
Statiegeldbonnen actie Coop

Zondag 28 november, 2021

Gisteren was het zover, de opbrengst van de statiegeldbonnenactie van de Coop Krommenie, werd officieel uitgereikt.
Het hoeft geen betoog om te zeggen dat wij hier enorm blij mee zijn. Dank dus voor alle statiegeldbonnensponsors én de Coop natuurlijk, die de inleg verdubbelde! Waardoor de opbrengst €722,60 werd.
Bedrijfsleider Jaap Cremers overhandigde aan de secretaris en de penningmeester van de stichting de cheque.

opening nieuwe agapornissenverblijf in aanbouw
Feestelijke opening Agapornissenhok

Vrijdag 5 november, 2021

Onder toeziend oog van vele vrijwilligers, sponsoren, gemeente-ambtenaren en de cameraploeg van Zaan tv/radio is het nieuwe verblijf door de voorzitter, Inge van der Ploeg, geopend.
Na plaatsing van diverse attributen én een zachte verlichting in het nachthok zien de vogels er blij uit en kwetteren je de oren van het hoofd.
Dit filmpje is te zien op deze link.

nieuwe agapornissenverblijf in aanbouw
Opbouw nieuwe agapornissenhok

Maandag 1november, 2021

Vandaag is het nieuwe onderkomen van de agapornissen geplaatst.
Iedereen is laaiend enthousiast! Een toegankelijk nachthok, erin stappen zonder je knieën te knakken of je hoofd te stoten.
Twee uitvliegroutes voor de vogels, alles is van staal en onderhoudsvrij. 'Dit hok kan een hele tijd mee' zei de installateur.

statiegeldactie coop
Opbouw nieuwe vloer

Maandag 18 oktober, 2021

Na het metselen van de fundering is nu de wapening erin gelegd en beton gestort en gestreken. Wij houden u op de hoogte.

statiegeldactie coop
Opbouw nieuw

Dinsdag 11 oktober, 2021

Na noeste arbeid zijn de agapornissen verhuisd, is de volière gesloopt, alles afgevoerd en is de metselaar al klaar met de rand van de volière.
Binnenkort wordt de mat er ingelegd en de vloer afgestort. Wij houden u op de hoogte.

statiegeldactie coop
Sloop volière

Donderdag 7 oktober, 2021

Eindelijk is het zover. Na jaren van sprokkelen, goede doelen aanschrijven, bedelen, statiegeldacties, donaties, Postcodeloterij en netwerkavonden is de nieuwe agapornissenvoliè een feit. Dit ook mede dankzij steun van Gemeente Zaanstad die onze kas vanuit het coronafonds heeft bijgevuld.